Суспільство

У священника з Чернігівщини понад рік живе білка Степан (Фото)

Священник із Седнева, отець Тимон, зглянувся над малесеньким білченям, яке більше ніж рік тому впало зі стіни Свято-Георгіївської церкви.

Після падіння першою домівкою для тваринки став церковний ящик для пожертв. Тоді ж більченя отримало кличку Степан.

Тепер Степан живе в хаті отця Тимона, який дізнався з інтернету, як доглядати за такою тваринкою. Також священник зазначає, що домашній улюбленець не дає йому сумувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосниці водять екскурсію, під час якої можна поласувати смаколиками та намилуватися краєвидами (Фото)

«Сьогодні Степан о 4-й ранку прокинувся і почав бігати по своєму «вольєру», чим мене і розбудив. Мабуть, спекотно, то не спиться йому.

Купую Степану на базарі горіхи, бо скінчилися. Возимо йому шишки. Різну їжу він їсть. Дещо з магазину для шиншил купуємо. Ягідки, які зараз усякі є, йому також даємо. І фрукти. Все їсть, почувається добре, по хаті бігає», – у коментарі для ЧЕline розповів отець Тимон.

Хоч Степан уже виріс і зміцнів, випускати його в природу духівник не планує, бо тваринка – дуже ручна.

«Загине він там, шкода його мені. Він же ручний. До його клітки кіт підійде і сидить. А Степан на нього дивиться і не тікає. У природному середовищі його упіймають і з’їдять. Аби старшим я його знайшов, можливо, він був би більш диким. А дуже маленьким приручився швидко», – пояснив священник.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото надані отцем Тимоном

Ще статті по темі

Back to top button