Суспільство

Дні народження, свята та грип: чим запам’ятався січень чернігівцям

Перший місяць зими був насичений святковими днями, а погода вражала красою та снігопадами. Та зіпсувати настрій встигла епідемія грипу, що вклала в ліжко з температурою більшу частину жителів Чернігова й області.

А от чим саме особливий цьогорічний січень і якими подіями він запам’ятався, ЧЕline вирішив розпитати чернігівців.

Здебільшого враження від перших тижнів року позитивні. Та для декого він розпочався не дуже оптимістично. Так родина Лєбєдєвих із Чернігова не змогла вберегтися від епідемії, проте, кажуть, що зараз усе добре.

1«Якщо коротко, то віруси, алергія, знову віруси і грип. Прохворіли всією родиною цілий січень. Та зараз уже все добре, раді, що минулося. Сподіваюсь, річну програму ми виконали, а весь подальший рік принесе нам тільки радість», – каже Анна Лєбєдєва.

Багато спогадів залишили й свята. Так, наприклад, держслужбовець Дар’я Хомазюк із Чернігова каже, що для неї січень відзначився святкуванням Нового року в теплому колі друзів, тому вона радить по можливості вибиратися в ці дні з дому, аби отримати більше гарних емоцій. Та це не єдине, що дівчина встигла за такий короткий термін.

22«На цей період припадає чимало Днів народжень моїх рідних, друзів і просто колег, тому для мене свята не закінчувались практично до кінця січня. Дуже хороші люди народжуються цього місяця, тож я завжди рада розділити з ними їхню радість. Встигла я й похворіти, бо грип цього року мало кого обійшов. А в професійній діяльності січень також приніс мені зміни. Я отримала пропозицію спробувати себе в новій сфері, яка мені близька, але практики в ній майже не маю. І от уже два тижні я вивчаю нову інформацію та намагаюся стати справжнім професіоналом», – розповідає Дар’я.

Цей місяць дійсно виявився багатим на Дні народження. Як розповіла майстер хенд-мейду Надія Войдюк-Василюк, яка також народилася в січні, вона отримала найбільше вражень саме від святкування та привітань друзів і знайомих.

333«Чогось грандіозного не було, але в День народження мене привітало дуже багато людей, я навіть не очікувала. Новорічні свята у нас були насичені – гості, лазня, кіно, ковзанка, кафе і знову гості. Якось ми навіть потрапили на пожежу, яку чоловік допомагав гасити, а я хвилювалась. І це все за перший тиждень року. А загалом січень цього разу для мене – це карантин у школах. Двоє дітей місяць удома, уже й не знала, чим зайняти. Хоча завдяки таким канікулам у мене була можливість до пізньої ночі робити паперові квіти, оскільки не треба ж було рано вставати в школу», – ділиться Надія.

А от для журналіста Вікторії Полевик віднедавна початок кожного року буде особливим.

44«Ми відсвяткували перший День народження нашої донечки в сімейному колі. А так нічого особливого. З’їздили до батьків, які живуть у Києві. На жаль, дуже рідко вдається вибратися до них. Бачимося раз на два-три місяці, а от новорічні свята вдалося зустріти разом», – каже Вікторія.

Ще один січневий іменинник – юрист Олександр Комаса, – згадує свій січень як місяць, сповнений вражень і емоцій.

51489304_349985522395694_7244759802784514048_n«Запам’ятався яскравим святкуванням Дня народження. Він у нас із моєю дівчиною в один день – 2 січня. Ми з нею та друзями побували в Карпатах, де каталися на сноуборді майже цілий тиждень! Зараз налаштовуюсь на робочий процес, бо треба набиратися сил для подальших звершень!» – розповів він.

Олександр Моісеєв, фотограф із Чернігова, який також захоплюється сноубордом, каже, що цього року січень порадував екстремалів.

51140347_1200654453435456_911168709026906112_n«По-перше, ця зима реально красива, бо дуже багато снігу. Мені вдалося недовго покататись на сноуборді, але це було дуже круто! У січні я нарешті закінчив університет, отримав диплом магістра. І, звісно, свята дуже приємні цього місяця, красиві. А свій День народження я взагалі поїхав зустрічати до Львова», – згадує хлопець.

Активно розпочала рік і родина Федорченків із Чернігова. Зустрічі з друзями та прогулянки на природі додали емоцій на початку року.

49246569_359987767917870_5824296276979613696_n«Щороку на Різдво ми ходимо всією родиною до лазні – це така традиція. І цього року вирішили її дотриматися. 1 січня нарешті зустрілися з друзями, яких уже давно не бачили. Від початку року вирішили потроху відкладати на відпустку і вже зробили перший внесок у скарбничку», – розповідає Ксенія Федорченко.

А от Тетяна Савченко каже, що професія держслужбовця передбачає багато роботи, тому на початку року довелося плідно попрацювати. Та вона змогла присвятити свій січень зустрічам із друзями та близькими. А довготривалі вихідні дали можливість реалізувати давні плани.

51119281_504748743384336_5290659685806899200_n«Особисто мені січень запам’ятався насамперед безмежно теплими та яскравими, як новорічні вогники, посиденьками з рідними та близькими. Зустрілася з другом, з яким давно не бачилися. Саме такі моменти надовго залишаються в пам’яті. А святкові вихідні дали прекрасну можливість перечитати кілька книжок, на які раніше не вистачало часу, послухати купу нової музики за чашкою теплої кави. Також була можливість підбити підсумки минулого року та скласти плани на майбутнє. Було й багато роботи, але це мене тішить. Сподіваюсь, увесь рік буде таким, як і його початок», – поділилася Тетяна.

Та хоч як би хто зустрів прийдешній рік, усі наголошують на тому, що січень запам’ятається лише приємними моментами.

Ще статті по темі

Back to top button