Суспільство

До Чернігівщини запрошують туристів подивитися на розлив Десни

Видовищного розливу Десни можна очікувати цього року в Чернігівській області протягом квітня та на початку травня. За даними Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, весняне водопілля 2021 року в басейні річки Десни буде значно вищим за минулорічне і може бути подібним до паводку 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові незабаром запрацює туристична картка – PayForSay – City Card

Десна – єдина велика рівнинна річка України, що залишилася незарегульованою греблями водосховищ і зберегла свою заплаву в природному стані. Неймовірно красиві щорічні весняні розливи Десни традиційно привертають увагу туристів до місць, де можна спостерігати цю красу з виграшних ракурсів: міста Новгорода-Сіверського, околиць Остра, Сосниці та Коропа, Мезинського національного природного парку.

Посуха останніх років значно знизила масштабність розливів Десни. Востаннє річка виходила з берегів і широко розливалася своєю заплавою 2018 року. Минулого ж року розливу фактично не було.

«Тому цьогорічний паводок неодмінно приверне увагу туристів. Туроператори вже готують тури Придесенням, насамперед до Мезинського НПП і Новгород-Сіверського музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім». Найкращі панорами Десни відкриються з північної вежі Спасо-Преображенського монастиря та з оглядових майданчиків поблизу села Придеснянського», – зазначає на своїй сторінці у Facebook голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button