Суспільство

До Дня міста чернігівські ресторатори підготували святкове меню для туристів

Тематичне меню до Дня міста підготували чернігівські ресторатори. Протягом тижня у деяких закладах харчування можна буде скуштувати страви, які приготовлені з інгредієнтів, притаманних нашому регіону. Таку ідею запропонував туристично-інформаційний центр.

Гриби, картопля, риба – кожен ресторан ретельно підбирав, на яких інгредієнтах буде робити акцент або зробити страви по-справжньому чернігівськими. Керуюча закладом Валерія Зуб розповідає, що у них вартість тематичних страв доступна та коливається від сімдесяти до ста п’ятдесяти гривень.

Варенична також вирішила долучитися до ініціативи. Бренд-шеф Ксенія Сапун ретельно працювала над новим рецептом картопляного пирога. В його запеченій основі картопля, сметана та яйця, а начинка зі смажених печериць, свіжого шпинату, зеленої цибулі та курячого м’яса протушкованого у вершках.

Чернігівка Марія щодня ходить на обідню перерву до закладів харчування у центрі міста. Каже, що давно хотіла скуштувати щось нове у звичних для неї закладах.

На цьому експерименті ТІЦ не зупиняється та планує піти далі і створити книгу рецептів Чернігівщини з рецептами наших прабабусь.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТРА «Новий Чернігів»

Ще статті по темі

Back to top button