Суспільство

До прибирання берегів Стрижня у Чернігові долучився перший заступник міністра захисту довкілля Богдан Боруховський (Фото)

Сьогодні співробітники Деснянського басейнового управління водних ресурсів традиційно взяли участь у великому прибиранні, приуроченому до Міжнародного дня чистих берегів, який щорічно відзначається у треті вихідні вересня та співпадає з Всесвітнім днем прибирання.

Ці екологічні івенти засновано задля привернення уваги широких верств населення до проблеми засмічення оточуючого середовища загалом, та водних об’єктів зокрема. Адже все частіше на природі та біля водойм зустрічаються сліди діяльності людини. Від цього потерпають не лише прилеглі території, а й самі ріки, озера, моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кричу»: в Чернігові презентували короткометражку про екологію

Відтак зростає необхідність боротися з цією проблемою шляхом популяризації екологічно-свідомого способу життя. Адже недарма існує вислів, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

Цьогоріч до прибирання у Чернігові долучилися перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, співробітники Деснянського БУВР, представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, представники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, представники Управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області та інші.

Спільними зусиллями з берегів річки Стрижень поблизу регіонального ландшафтного парку Ялівщина було зібрано більше 6 тисяч літрів сміття. Серед якого скляні та пластикові пляшки, предмети побуту та деталі одягу, різного роду пластикові вироби тощо. Така кількість сміття – ознака безвідповідального ставлення людей до оточуючого середовища. Проте позитивним є те, що з кожним роком все більше людей долучається до подібних акцій, що сприяє зменшенню негативних наслідків від засмічення.

Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button