Суспільство

До таємниць Батурина: студенти шукають відповіді на риторичні питання (Фоторепортаж)

Наша Земля багата на історичні пам’ятки, які так дбайливо оберігає земля. Й особливо цікаво знати нам історію нашого краю, його минуле.

Кожного року студенти-археологи проводять літню археологічну практику у пошуках відповіді на риторичне питання «Хто ми є і звідки ми походимо». Ось і сьогодні на території Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» працюють дві групи студентів із Чернігова та Глухова. Першокурсники Глухівського університету під керівництвом Людмили Мироненко, молодшого наукового співробітника інституту археології Національної Академії Наук України, кандидата історичних наук, як кажуть, «копають» у Батурині. Минулого року заклали розкоп спеціально, щоб дослідити забудову давньої вулиці ХVII-XVIII століття.

«Наша мета, – зазначила керівник групи, – дослідити розкоп 6х8 метрів, можливо, ми попадемо на якусь давню будівлю чи якісь інші цікаві об’єкти. Зараз ми вийшли на фундамент більш пізнього періоду побудованого з цегли-пальчатки XVII століття».

Експедиція працюватиме по 21 серпня.

«Золота тут не буде. Це не для нашого регіону, а от срібло чи бронзу, можливо, і знайдемо», – сказала Людмила Мироненко.

Але час у студентів ще є, ймовірно, щось і накопають.

Текст та фото Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button