Суспільство

Доля відпрацьованих батарейок: куди далі

Відпрацьовані лампи, термометри, а також елементи живлення (батарейки, акумулятори), які свідомі чернігівці перестали викидати у сміття і приносять на утилізацію, нині зберігаються в ЖЕКах, звідки їх мають забирати на зберігання.

Минулого року ЖЕКи підписували договори з  такою організацією, небезпечні відходи забирали раз на півроку, — розповіли журналістам ЧЕline у прес-службі Управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевірка ЖЕКів на чесність: як ЧЕline позбувався відпрацьованих батарейок

Договір закінчився у 2017 році і наразі вивчаються ліцензовані організації, які могли б займатися перевезенням цих небезпечних відходів. Цього року договір заключатиме Управління ЖКГ. Як тільки в управлінні визначаться з організацією, яка має ліцензію на відповідний вид діяльності, а саме перевозити та зберігати такий вид відходів, із нею також буде укладений договір.

Наразі у Чернігові 4 комунальні підприємства приймають відпрацьовані елементи живлення та інші небезпечні відходи від представників житлового фонду міста. У ЖКГ наголошують, що елементи приймаються тільки від фізичних осіб. Юридичні особи мають самостійно заключати договори на вивезення небезпечних відходів.

Ще статті по темі

Back to top button