Суспільство

Дозволено складати теоретичний водійський іспит без навчання в автошколі

22 листопада набула чинності урядова постанова, що дозволяє українцям складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового навчання в автошколі.

«Навчання в автошколі вже є необов’язковим для першого – теоретичного модуля. А для другого – практичного курсу навчання – потрібно буде звертатися до акредитованих навчальних закладів.

Тобто для уроків із керування транспортними засобами потрібен буде інструктор автошколи, спеціально переобладнане навчальне авто та визначена для кожної з категорій кількість годин, яку треба провести за кермом. І тільки після проходження практичного навчання в автошколі можна буде скласти внутрішній іспит, а потім і іспит у сервісному центрі МВС», – повідомив начальник РСЦ ГСЦ МВС у Чернігівській області», – пояснює начальник РСЦ ГСЦ МВС у Чернігівській області Олег Єрьоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ялинки і подарунки: що планують на зимові свята на Чернігівщині

Вартість складання теоретичного іспиту коштує 13 грн. Якщо помилок більше, ніж дві, наступна спроба буде можлива не раніше ніж за 10 днів.

Після успішного складання теоретичного іспиту треба звернутися до акредитованого навчального закладу, щоб розпочати практичне навчання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button