Суспільство

Ялинки і подарунки: що планують на зимові свята на Чернігівщині 

Новорічно-різдвяний період для багатьох українців – традиційно найбільш улюблений. Принаймні, так було до повномасштабного вторгнення. Бо коли в Україні війна, людям здебільшого не до святкувань і ялинок із хороводами. Але принаймні малечу не варто позбавляти новорічних привітань. 

Насправді наразі чимало громад не задумувалися просвяткування Нового року і про новорічні деревця. Кажуть, головне – привітати діток, насамперед загиблих Героїв, атакож тих, у кого батьки військові, талановиту малечу та дітей уразливих категорій.

Андрій Портний, голова Сосницької громади 

Діток обов’язково будемо вітати до Миколая, солодкі подарунки плануємо, можливо, якісь дитячі заходи. А щодо самої ялинки, то ми до повномасштабного вторгнення наряджали живі ялинки в центральній частині міста. Думаю, що цьогоріч так само зробимо. Але жодних заходів біля новорічної ялинки не буде. Торік ми взагалі ялинок не прикрашали і не встановлювали. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівських дітей запрошують на майстер-класи з випікання миколайчиків

Олександр Артюшенко, староста Турянськогостаростинського округу 

Я навіть точно не можу сказати. Але до нас звернулися волонтери з Корюківського району. І по нашій громаді вони працюють. І нам запропонували, щоб дітки написали святому Миколаю листи. То до цього свята якісь подаруночки малечі будуть. І аграрій наш, Вадим Сорокін, також виділив кошти – будуть солодкі подарунки дітям до Дня святого Миколая. Можливо, якийсь захід для діток буде до цього свята. Щоправда, все залежить від безпекової ситуації. Проведемо свято Миколая, а далі вже будемо думати про Новий рік. Хочеться дуже багато чого, але безпекова ситуація стримує. 

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button