Суспільство

Дракон на ролері, пам’ятник Макдаку, черепаха з церквою: чернігівці розповіли, яку хочуть скульптуру

Сосниця, а тепер уже і Козелець здивували своїх мешканців креативними скульптурами: в’їзд до Сосниці прикрашає металевий «Ведмідь з яйцями», який лізе на дерево; у центрі Козельця встановили козла із золотими рогами і хрестом на спині. І ведмідь, і козел зображені на гербах обох райцентрів, саме тому вони і прикрасили населені пункти. Обидві скульптури спричинили бурхливе обговорення у соцмережах.

Тож ЧЕline звернувся до чернігівців із запитанням: Яка скульптура, на вашу думку, прикрасила б Чернігів?

Павло ОлександровичПавло Олександрович

Я хочу бачити нарешті монумент Небесній Сотні та воїнам російсько-української війни, а не всяку хрінь.

 

Олена ЛазунОлена Лазун

У Чернігові – ніяка. Це стародавнє місто, в якому достатньо архітектурних пам’яток, пам’ятників, скульптур, на які приємно дивитись. Цього, як на мене, для одного міста вже достатньо. Для тих, хто хоче показати свій талант, – пропоную облаштувати майданчик, певну територію, де скульптори виставлятимуть свої роботи, щоб почути думку простих людей про свою творчість. Що стосується встановлених скульптур ведмедя та козла – це справа мешканців тих населених пунктів. Якщо люди не  виступають проти – отже, вони згодні щодня дивитись на це.

Ігор Попов

Ігор Попов

Скульптуру красивої косулі. У давні часи їх багато було під Черніговом. Ну, це якщо говорити про скульптуру тварини. А загалом, нам треба відновити панораму Болдиних гір, яку зруйнувала декомунізація.  Також мені подобається у Європі, коли підходиш до костелу чи ратуші, недалечко стоїть їхня скульптура в мініатюрі, туристів звідти не відігнати – всі фотографуються.

 

Ірина ДейнекоІрина ДЕйнеко

Якщо чесно, я не великий фанат скульптур! Я за живу красу – клумби, дерева (можливо, екзотичні), парки, сквери. Спитала доньку і чоловіка, чого їм хотілося б. 10-річній доньці сподобалася б черепаха, яка на спині везе чернігівські храми, а сама черепаха – це великий лабіринт. Чоловік (він спортсмен) хотів би бачити креативні спортивні скульптури в різних частинах міста. Наприклад, якийсь персонаж (дракон на прізвисько Чорний або Че…) займається різними видами спорту (доступними в Чернігові): то він на ровері стоїть, то з волейбольним м’ячем, і обов’язково поряд таблички-мотиватори, щоб люди займалися спортом. Такі побажання-ідеї  від нашої родини.

Євген коноплянкоЄвген Коноплянко

Можливо, Мазепу? На коні. При в’їзді на Вал. Хоча це дуже цікаве питання і треба думати. Та й постать Мазепи неоднозначна.

 

Олена КострицяОлена Кгстриця

Я хотіла б бачити на вулицях міста святителів чернігівських. Можливо. А взагалі, щось гарне й естетичне.

 

Сергій ЛаєвськийСергый Лаэвький

Є чимало обов’язкових пам’ятників, яких немає в Чернігові (Соборності, пам’яті жертв Голодоморів, Героям Небесної Сотні). Як князівському центру, бракує кінної композиції з Мстиславом або Святославом Ярославичем. Зовсім відсутні святі чернігівські та Лазар Баранович. Дуже хотілося б бачити на Алеї скульптурну композицію, що складалася б із Василя Хижнякова, Іллі Шрага, Бориса Грінченка та Леоніда Глібова.

Олексій ГоршковОлексій Горшков

У мене є кілька цікавих ідей. Наприклад, там, де стояло погруддя Фрунзе, прибрати його і встановити погруддя Василю Стусу. І ще хотілося б бачити в Чернігові пам`ятник Макдаку на Макдональдсі.

42500849_325871008221400_839662262372270080_n

 

Людмила Синенко. У нас дуже багато пам’ятників і скульптур чоловіків, а тому я хотіла б бачити скульптуру жінки. Наприклад, це може бути княгиня Чорна, Софія Русова, Марія Заньковецька, Малуша.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Линию медведя и козла продолжит только Соловей-Разбойник — первый украинский пограничник и первый украинский таможенник.
    И пусть все проезжающие мимо Соловья — бросают ему монету.

  2. Давайте краще будемо вирішувати більшь болючий теми як: дорого які повинні бути не лише по центральним вулицям міста, про освітлення доріг і вулиць, про надання якісного перевезення пасажирів итд А не про кількість фонтанів и скульптур

Back to top button