Суспільство

ДТП через неналежний стан дороги: чернігівський адвокат розповів, як отримати компенсацію

Ремонти доріг на Чернігівщині тривають, але не всюди. Через фантастичну вартість дорожнього полотна замість вибоїн рівненькі дороги маємо в мізерних обсягах. Тому актуальність вирішення ситуації «пошкодив авто через ямку на дорозі» не зникла і, мабуть, із нинішніми тенденціями не зникне ніколи.

Чернігівський адвокат Сергій Слєпченко розповів, як діяти в разі ДТП через ямку на дорозі.

«По-перше і це найголовніше, треба викликати поліцію. Поки вона їде, намагатися самому зафіксувати цю яму – де вона знаходиться, її розміри, на якій смузі руху, чи можливо було об’єктивно її уникнути, чи є в цьому місці освітлення, який час доби тощо. Озброївшись усіма цими даними, треба намагатися зробити так, щоб поліція склала протокол на службу, що утримує цю дорогу. Хочу зазначити, що були такі ситуації, коли поліція складала протокол не на утримувача дороги, а на водія, який потрапив у халепу, мотивуючи це тим, що той не вибрав безпечної швидкості тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  З початку року в Чернігівській області сталося понад 1,7 тисячі ДТП, загинули 80 людей

Якщо поліція відмовляється складати протокол, то треба зафіксувати цей факт і також зателефонувати на «гарячу лінію» Національної поліції України – зафіксувати вже ваше звернення.

Якщо ж поліція все-таки складе протокол на службу, яка утримує цю дорогу, тоді треба йти в суд як потерпілий. Цивільний позов. Обов’язково потрібно саме йти в суд і доводити свою правоту. Якщо не підете, можу з впевненістю сказати – жодної компенсації не отримаєте.

У моїй особистій практиці не було випадків, коли подавали в суд на утримувача дороги за наявність ям, проте була аналогічна ситуація, коли авто було пошкоджено внаслідок непосипаної дороги під час ожеледиці. Постраждала сторона, автовласник, отримала компенсацію», – розповів Сергій Слєпченко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button