Суспільство

Два білі гриби до свята: грибники Чернігівщині відзначають день грибника (Фото)

Людей, які люблять збирати гриби – дуже багато. Адже це хобі дарує масу позитивних емоцій й заспокоює. А які смачнючі страви з грибами!

У Марії Шевченко, майстрині, краєзнавиці й активістки із селища Березна походи до лісу і збирання грибів – одне із захоплень.

«Одним із трьох моїх хобі — є збирання грибів. Навіть не можу визначитись, що на першому місці: випікання пряників чи збирання грибів. Шиття одягу вже відійшло на задній план, на заміну йому прийшла скандинавська ходьба та вивчення історії рідного краю, традицій», — розповідала Марія Шевченко.

Проте нинішнє літо видалося посушливим. Але трохи грибів таки було.  

«Влітку грибів було небагато, проте трохи зібрали, намотавши не один десяток кілометрів. До речі, зважаючи на те, що в лісі доводиться багато ходити, беру з собою палки для скандинавської ходьби», — зауважує пані Марія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові в мікрорайоні Бобровиця виявлено хвостовик від РПГ (Фото)

Хоч вересень видався посушливим, активна жінка напередодні дня грибника не всиділа вдома.

«Вчора, не стерпіла, поїхали у ліс. Напередодні пройшов легесенький дощик, лише, оросив. Надії на нього не було. Просто, для грибів прийшла пора рости… Пора прийшла, а дощ- ні! Отож, швидше всупереч, чи просто ліс привітав нас зі святом і два білі гриби таки знайшли. Гриби середнього розміру, не поточні черв’яками, такі тугі-тугі. Чому не зробила  їх фото, бо всі два знайшов чоловік. Отож, сьогодні святкуємо! Вже зварила суп з гарбуза, зробила зажарку з грибів… Є ще баночка маринованих літніх та заморожені лисички! Тож буду пригощати коліжанок по скандинавській ходьбі.

А взагалі у лісі так сухо, що не ростуть навіть неїстівні гриби, усього два мухомори побачила», — зазначає Марія Шевченко.

Така вона – осіння пора гарбузів і грибів!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалсь Ірина Осташко

Фото – Марія Шевченко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button