Суспільство

Двох чернігівських патрульних засудили за перевищення службових повноважень

Вироком Новозаводського районного суду міста Чернігова двох колишніх патрульних визнано винуватими у перевищенні наданої їм влади, тобто у вчиненні дій, які органом досудового розслідування кваліфіковано за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України.

Згідно з обвинуваченням, визнаним судом доведеним, двоє інспекторів патрульної поліції, здійснюючи охорону громадського правопорядку в районі вул. Жабинського з метою недопущення проведення стихійної торгівлі, застосували до громадянина поліцейські заходи, які у даному випадку не були необхідними. Явно перевищуючи службові повноваження працівника правоохоронного органу, патрульні звалили потерпілого з ніг на асфальтне покриття та застосували прийоми рукопашного бою у вигляді заламування рук, ніг та удушення.

Такими своїми протиправними діями, патрульні спричинили особі тілесні ушкодження.

Зазначимо, що свою винуватість у вчиненому поліцейські не визнали, проте їх вина повністю доведена державними обвинувачами.

З огляду на обставини вчинення кримінального правопорушення правоохоронцям призначено покарання у виді обмеження волі, проте звільнено від його відбування з іспитовим строком.

Крім того, поліцейських позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах упродовж 2 років та 1 року відповідно.

Не погоджуючись із призначеним покаранням прокуратурою області вирішується питання про оскарження вироку суду в апеляційному порядку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button