Суспільство

На Чернігівщині руйнуються історичні пам’ятки 18 століття

*Актуально

Звернути увагу на історичні пам’ятки, що руйнуються, та виділити кошти на їх реставрацію, про це йдеться у запиті депутата Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Юрія Музики.

За офіційною інформацією, до програми «Велика реконструкція» на 2021 рік з-поміж понад 100 об’єктів від Чернігівської області увійшли лише Національний історико-культурний заповідник «Качанівка», Спасо-Преображенський собор та будинок Лизогуба в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську збереглася особлива будівля із неповторним шармом, у якій знімали кіно (Фото)

«Відвідуючи громади Чернігівської області та спілкуючись із місцевими жителями, серед інших проблемних питань озвучується необхідність проведення реставраційних робіт історично-архітектурних пам’яток, що сприятиме розвитку туризму і збільшенню надходжень до місцевих бюджетів. Зокрема, йдеться про палац Рум’янцева-Задунайського в с. Вишеньки (Коропська громада) та тріумфальну арку в м. Новгород-Сіверському», — повідомив Юрій Музика.

Він наголосив, що обидва історичні й туристичні об’єкти датовані 18 ст., належать до пам’яток національного значення і терміново потребують реставрації, оскільки за кілька років можуть бути втраченими. До речі, тріумфальна арка в Новгороді-Сіверському є на Чернігівщині єдиним зразком архітектури класицизму такого типу, оскільки жодна зі схожих споруд у регіоні до нашого часу не збереглися.

«Прошу розглянути можливість включення цих об’єктів культурно-історичної спадщини задля їхнього збереження до програми «Велика реставрація» від Чернігівської області», — наголошується в документі, поданому депутатом від «Нашого краю».

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button