Суспільство

У Менському зоопарку буде слон?

На сьогодні, 20 червня, припадає Всесвітній день захисту слонів у зоопарках. Відомо, що через постійну вирубку лісу популяція цих великих тварин щороку зменшується, їх уже навіть занесли до Міжнародної Червоної книги. В інтернеті є інформація, що в українських зоопарках живуть усього 4 слони.

Проте є надія, що невдовзі не треба буде об’їхати Україну, аби на власні очі побачити цю екзотичну тваринку – умови для неї можна створити в Менському зоопарку.

За словами директора закладу Зінаїди Максименко, слона в Мені ніколи ще не було. Натомість, щоб він з’явився у зоопарку, треба обладнати для нього велике приміщення.

«Питання про слона періодично порушується. Але поки що нічого конкретного обласне керівництво нам не обіцяє. Хоча голова облдержадміністрації Валерій Куліч, коли приїздив до нас і ходив по зоопарку, казав, що було б цікаво, якби тут жив слон.

У нас є вольєр, у якому нині тримаємо ланей. Якщо переселимо їх до іншого приміщення, то можна облаштовувати непоганий слоновник. Місце є, але треба кошти і чималі. Бо для тварини потрібні літній і зимовий вольєри, а також невеличкий басейн», – сказала директор.

Проблемою, де і як купити слона, в зоопарку ще не переймалися. Але переконані, що тваринка коштуватиме недешево – близько мільйона гривень.

І насамкінець ще трішки цікавої інформації. На сорокаріччя Менського зоопарку, яке відзначали вчора, колеги з київського зоопарку подарували менянами екзотичних птахів. Яких саме, Зінаїда Максименко не розповіла. Аби була інтрига і люди приїздили до зоопарку побачити їх на власні очі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button