Суспільство

Екопасіка, «Маціївські Карпати» і канатне містечко: туристичні перлинки Чернігівщини

Через війну багато рекреаційних територій Чернігівщини й лісових масивів опинилися під забороною відвідування. Але перебування на природі — важлива складова психологічного відновлення. Тож які місця можна відвідати?
Про початок роботи оголосили одразу кілька туристичних локацій на Прилуччині.
У червні запрошує відвідувачів с. Маціївка Сухополов’янська громада. Тут можна насолодитися лісовими краєвидами, відвідати екопасіку, пройти туристичний маршрут «Маціївські Карпати» або проїхати по веломаршруту «Прилуки-Маціївка». Наприкінці травня на офіційній сторінці громади повідомили, що сезон тут розпочали 4 червня.
З 1 червня почало приймати гостей канатне містечко в с. Красляни Ладанської громади. Його створили нещодавно як розважальну родзинку туристичного маршруту «Красляни Дивовижні» за підтримки голови громади, тож обладнання тут у хорошому стані.
Біля самого Чернігова поступово відновлює роботу регіональний ландшафтний парк «Ялівщина». Довгий час його відвідування було під забороною, адже працівники ДСНС у Чернігівській області мали провести роботи з виявлення вибухонебезпечних предметів на території. Наразі за можливості тут починають відновлювати проведення запланованих на 2022 р. природоохоронних, культурно-просвітницьких та наукових робіт. Як повідомляють на сторінці Чернігівської ОДА, працівники займаються виявленням несанкціонованих сміттєзвалищ та аварійних дерев, з відвідувачами ведуть бесіди про дотримання пожежної безпеки, а також тут працюють над покращенням стану екологічних стежок та туристичних маршрутів і розробляють проєкти організації території та зонування.

Ще статті по темі

Back to top button