Суспільство

Екстремальні пологи: менянка розповіла про пологи в темряві

Пізнього вечора минулої п’ятниці Мену та частину сіл району накрила суцільна темрява – сталося аварійне відключення електроенергії. Тим часом у центральній районній лікарні народжувала молода жінка.

Пологи були стрімкими, тож медикам довелося працювати на адреналіні, застосувавши альтернативні джерела освітлення та максимум професіоналізму. На світ з’явилася ще одна жителька Менщини – дівчинка Єва.

Нині крихітка – поряд зі щасливою мамою і займається тим, чим їй і належить: активно їсть, спить і росте на радість усім. А її мама, 27-річна Вікторія, вже згадує про свої екстремальні пологи з усмішкою і дуже дякує медикам за допомогу.

«Уся ця історія сталася у п’ятницю, 30 серпня, – розповідає молода мама. – Ми лаштувалися в дорогу, бо наступного ранку збиралися їхати на Чернігів – я вже переношувала дитину. Аж надвечір у мене почалися перейми, поїхали з чоловіком до лікарні в Мену. Все йшло нормально, як завжди. Аж десь близько 21-ї години раптом зникло світло. Вдячна медикам – вони знайшли вихід із ситуації. Ні у мене, ні у доні жодних ускладнень нема».

«Того вечора я, попри наступні вихідні, залишився у Мені, – згадує головлікар Менської центральної районної лікарні Григорій Разнован. – Раптом увечері зникла електроенергія. З’ясувалося, що й по всій Мені. Кажуть, на високовольтній електропідстанції спрацювало аварійне відключення. Жодних попереджень про відключення як керівник лікувального закладу я не отримував, мене не повідомили, чи це планово, чи якась екстремальна ситуація».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під вікнами Ніжинського пологового будинку облаштували декоративні інсталяції

Григорій Іванович розповідає, що в лікарні, не гаючи часу, запустили дизельний генератор. Про всяк випадок у пологовому відділенні є й альтернативні автономні пристрої для освітлення, вони також знадобилися, коли на якусь мить генератор вимкнувся. Все обійшлося без ускладнень – о 21.45 народилася здорова дівчинка.

Лікар акушер-гінеколог ЦРЛ Людмила Мінець, яка приймала пологи у Вікторії, на «відмінно» впоралася.

Джерело: susidy.city

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button