Суспільство

Енергетичний «прецедент»: «Чернігівгаз» платитиме за моральну шкоду

Засудили «газового» монополіста. Для нашої області це неабиякий прецедент. Бобровицький районний суд (суд першої інстанції) розглянув справу щодо відключення «Чернігівгазом» газопостачання від оселі пенсіонерки. На думку постраждалої та місцевих правозахисників – незаконно.

Як підсумок солідна структура зазнала краху в цій справі і буде змушена заплатити судові збори та моральну шкоду в сумі 10 000 гривень. До цього Антимонопольний комітет оштрафував «Чернігівгаз» на суму 7 000 гривень.

29313711_441303012970801_2756195490117713920_n

Справу розглядав правозахисник Євгеній Гробовий і, за його словами, йому знадобились півтора року, щоб почути рішення тільки щодо суду першої інстанції – попереду ще можливі апеляції та касації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Догавкалися» – чернігівці розповіли про газовий карантин

«Подібних рішень зі стягнення моральної шкоди споживачу дуже мало, і суди вкрай «обережно» ставляться до подібних справ, але хочу вірити, що в нашій державі знайдуться принципові судді, які «дадуть по руках» енергетичним монополістам, і права людини, громадянина, споживача матимуть НАЙВИЩИЙ пріоритет!!!», – пише в соціальних мережах Євген Гробовий.

Ще статті по темі

Back to top button