Суспільство

Епопея з Остром триває: на відновлення мертвої річки просять 30 мільйонів

На нараді в Козельці обговорювали ситуацію довкола забруднення річки Остер, що відбулося на початку липня. Для її відновлення водогосподарники «запросили» з бюджету майже 30 мільйонів гривень.

Хоча причина отруєння водної артерії, наслідки якого вже відчули на собі жителі прибережних населених пунктів Ніжинського, Носівського та Козелецького районів, і досі не встановлена.

Хоча існує думка, що процес забруднення виник через вплив хімічних речовин, ймовірно, змивів із сільгоспугідь чи скидів котрогось із промислових підприємств, розташованих уздовж течії.

Як повідомило ЧЕline джерело в Козелецькій райдержадміністрації, обласні чиновники продовжують дотримуватись судження, що забруднення річки відбулось природним шляхом. Тобто внаслідок потрапляння до неї через тривалі зливи води з болота, інтенсивне гниття водоростей за умов високих липневих температур. Але в місцевої влади така версія викликає серйозні сумніви.

Невже керівництво області не зацікавлене у виявленні справжніх причин екологічного лиха і якомога швидшій його ліквідації? І чому платити за чиюсь злочинну недбалість має держава? А за великим рахунком – кожен житель області, податками яких і наповнюється отой бюджет. Хто ж насправді винен у тому, що чиста ще недавно річка перетворилась на стічну канаву?

До речі, сьогодні подібне обговорення долі Остра відбувається в Ніжині. Цікаво, які суми на очищення річки будуть озвучені там? І скільки ще часу обласні можновладці замовчуватимуть проблему?

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А никто так правду и не узнает, пока чинуши Дидур и Сахневич крышуют загрязнителей реки! Держи карман шире… Эти и оттуда денег поимеют, и на дотациях на очищения денег поимеют, а река пусть дохнет — кому она нужна….. ((((((( Такое вот стечение обстоятельств

Back to top button