Суспільство

Фахівець розповів, чи будуть цьогоріч на Чернігівщині пункти обігріву

За вікном уже календарна зима. Щоправда, справжнього зимового подиху з тріскучими морозами синоптики наразі не обіцяють. Але, як відомо, найхолодніша пора року може заявити про свої права будь-якої миті.

Тож ЧЕline завбачливо вирішив дізнатися про ситуацію з пунктами обігріву на Чернігівщині. Її прояснив Володимир Селюченко, начальник управління організації цивільного захисту інформації та зв’язку департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

За його словами, це питання на Чернігівщині вже порушували. Більше того, органи виконавчої влади і місцевого самоврядування вже отримали протокольне доручення про створення пунктів обігріву. Відомо, що на Чернігівщині їх буде близько 300.

«Стаціонарні пункти обігріву, як і зазвичай, будуть у кафе, будинках культури, приміщеннях органів місцевого самоврядування. Це об’єкти, які щоденно функціонують. Просто в них будуть створені додаткові умови, наприклад, елементарне харчування для людей, які зайшли погрітися. Про це мають подбати органи місцевого самоврядування. Безпосередньо вплинути на них ми не можемо, лише рекомендувати, щоб вони таке передбачили.

Пересувні пункти в разі потреби будуть створювати підрозділи Управління ДСНС України в Чернігівській області», – сказав Володимир Селюченко.

Пересувні пункти обігріву зазвичай встановлюють, коли стовпчики термометрів опускаються до -20 градусів. Щоправда, фахівець зазначив, що вони малоефективні.

«Практика попередніх років показує, що вони майже не використовуються, а утримання їх затратне. Ці пункти треба опалювати, чай готувати й таке інше. Та якщо буде в них потреба, звісно, будемо встановлювати. Імовірно, така ситуація виникає через те, що люди без певного місця проживання, які особливо уразливі до холодів, не знають про ці пункти, бо не читають оголошень у газетах і в інтернеті, не дивляться телевізор і не слухають радіо», – повідомив Селюченко.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button