Суспільство

Фауна Чернігівського лісу збільшилася на 165 благородних оленей

Ні для кого не секрет, що повномасштабне вторгнення на територію нашої країни з боку країни-агресора здійснює негативний вплив не тільки на людей, але й на навколишнє природне середовище. Зокрема, значний негативний вплив відчувають на собі представники дикої фауни. Чернігівщина не є виключенням, тому, на жаль, дуже часто тварини стають такими собі «природними розміновувачами». Адже для тварин не існує кордонів, і, рухаючись своїми споконвічними природними шляхами, вони стають жертвами на замінованих територіях. Підрахувати точну кількість постраждалих та загиблих тварин на разі неможливо, оскільки обстріли нашої області з боку країни-окупанта тривають, а значна територія залишається замінованою.

Сьогодні в області полювання офіційно заборонено, і багато представників єгерської служби боронять країну на фронті. Проте проблема браконьєрства, на жаль, не зникла і потребує постійної уваги. Саме тому зменшення антропогенного навантаження, підгодівля та охорона диких тварин задля збереження їх популяцій є дуже актуальною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадовець Городнянської громади має відшкодувати шкоду, завдану довкіллю, на понад мільйон гривень

Держекоінспекція у Чернігівській області завжди підтримує ініціативи щодо збереження та примноження тваринного світу області, особливо в такий нелегкий для країни час. Днями приводом для позитиву стало поповнення дикої фауни Чернігівщини 165-ма особинами оленя благородного, яких завезли та випустили на території підприємства ТОВ МРП «Єгер». Отже, є всі шанси, що популяція цих благородних тварин буде примножуватися та розширюватися на інші території області.

Екоінспекція, в свою чергу, котрий раз закликає громадян берегти і дбати про природні багатства нашого краю, адже це є обов’язком кожного з нас!

Довідково: Благородний олень (Cervus elaphus) є одним з найбільших ссавців, що зустрічаються у Центральній Європі. Вони славляться своїми вражаючими гіллястими рогами, які є відзнакою цієї видової групи.

Розміри у самців коливається від 100 до 155 см, в той час як самки зазвичай менші. Довжина тіла може становити від 80 до 265 см. Роги можуть досягати від 90 до 120 см у довжину. Дорослі олені можуть важити від 100 до 340 кг.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button