Суспільство

Фейкове перемир’я: терористи знову обстрілюють українські позиції

Незважаючи на усі домовленості, російсько-терористичні підрозділи «режиму тиші» не дотримуються, за минулу добу в зоні АТО зафіксовано 54 обстріли позицій Збройних Сил України, п’ятеро військовослужбовців отримали поранення.

Найбільше обстрілів відбулось поблизу Маріуполя. Тут з мінометів калібру 82 мм, ворог накривав вогнем захисників Красногорівки та Широкиного. З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів бив по опорних пунктах в районі Павлополя та Водяного. Позиції під Мар’їнкою бойовики обстрілювали з гранатометів, а в бік морських піхотинців у Гнутовому відкривали вогонь з кулеметів. З озброєння БМП противник гатив по позиціях морпіхів в районі Водяного та Широкиного. Поблизу Новотроїцького активно діяв ворожий снайпер.

Крім того під Мар’їнкою відбулось бойове зіткнення з ДРГ противника. Сталось це, коли група бойовиків намагалась наблизитись до позицій ЗСУ. Прихований рух противника було виявлено. Командир бригади, враховуючи пряму загрозу життю і здоров’ю підлеглих, прийняв рішення на застосування зброї після чого противник відійшов.

На Донецькому напрямку, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник гатив по захисниках Авдіївки. З гранатометів – по опорних пунктах поблизу Луганського, Опитного, Пісків та Невельського. З великокаліберних кулеметів терористи відкривали вогонь у бік сил АТО під Кам’янкою, Опитним, Верхньоторецьким, Шахтою Бутівкою та Пісками. В районах Опитного та Троїцького активізувались ворожі снайпери.

На Луганському напрямку, зафіксовано найменшу кількість обстрілів. Тут  зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї ворог бив по опорних пунктах ЗСУ поблизу Кримського, а зі стрілецької зброї відкривав вогонь у бік українських позицій в районі населеного пункту Лобачеве.

Джерело: Українська правда

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button