Суспільство

Фельдшерка з Чернігівщини малює ілюстрації для дитячих книжок

У селі Тютюнниця, що в Корюківському районі, працює талановита фельдшерка Олеся Науменко, яка не тільки лікує тіла і душі своїх пацієнтів, а й малює чудові картини. У своїх роботах вона раніше зображала тварин, героїв мультфільмів, пейзажі, різні замальовки, намагалася малювати обличчя людей. А потім талановита дівчина почала ілюструвати дитячі книжки. Про це ЧЕЛАЙН уже розповідав. Між тим, нині маємо привід згадати про Олесю знову. Адже днями в Корюківці відбулася творча зустріч із нею та виставка її робіт.

«Виставку організували за запрошенням «КУБу», зателефонував Володимир Онищук, керівник цього молодіжного центру, запитав, чи є роботи і напрацювання, щоб можна було зробити виставку. Це вже вдруге в мене там організована виставка, досвід був.

На виставці переважно представлені портрети жінок і дітей, і три чоловічі портрети – військових і пожежника-рятувальника. До речі, виставка називається «Весна переможе», – зазначила Олеся Науменко.

На виставці Олеся розповіла про себе, свій творчий шлях, здобутки, поспілкувалася з молоддю, відповіла на запитання. Показала свої ілюстровані збірки, більше розказала про ілюстрування книжок і процес створення ілюстрацій.

«Зацікавила саме ця тема, тому були запитання: «Чи читаю те, про що буду малювати? Чим саме малюю? З чого почалось саме ілюстрування книжок? Як створюється книжка?» Трошки занурила відвідувачів у світ створення книжок. Потім уже дивились мої представлені роботи, з цікавістю переглядали.

Підібрала якраз свої малюнки, щоб були яскраві, позитивні і, можливо, викликали приємні спогади з дитинства чи вселили натхнення й краплинку радості в душі», – розповіла Олеся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дерев’яна забудова та ґрунтові дороги: яким був Чернігів наприкінці ХІХ на початку ХХ сторіччя

Зараз вона працює над дитячою збіркою віршів. Загалом останній рік вона вважає продуктивним, адже вийшли чотири збірки з її ілюстраціями, ще дві – в друці і є замовлення на майбутнє.

«Для себе майже не малюю, так само і з портретами на замовлення – дуже рідко і переважно знайомим малюю. Зараз у пріоритеті – ілюстрування, я себе знайшла в цьому.

Так само продовжую працювати в медичній галузі. Все вдається поєднувати, маю час після роботи, вихідні… Інколи вночі, дивлячись, коли натхнення буває. Від роботи хочеться відволіктися, кудись подіти свої емоції і напруження, тому руки самі тягнуться до олівця за будь-яких обставин. Все взаємопов’язано», – пояснила Олеся Науменко.

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button