Суспільство

Фонтани, благоустрій і доставка в морг: план витрачення мільярдів Чернігова до 2025 року

На реалізацію Комплексної цільової «Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2021-2025 роки» міська рада має намір витрати понад 7,5 мільярда гривень. Про це йдеться у відповідному проєкті рішення виконкому, опублікованому на сайті Чернігівської міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комунальна афера на сотні мільйонів: із Шерстянки «тікає» управляюча компанія (Відео)

На утримання об’єктів благоустрою місто планує витратити впродовж п’яти років близько 1,2 мільярда гривень. Зокрема, на поточний ремонт і утримання фонтанів – 14,7 мільйона гривень.

Послуги з доставки до моргу померлих і загиблих безрідних громадян і з моргу до кладовища померлих та загиблих самотніх громадян, осіб без певного місця проживання, а також невпізнанних трупів, знайдених у межах міста, – 25 мільйонів.

Регулювання чисельності безпритульних тварин методом біостерилізації (утримання пункту тимчасового утримання тварин по вул. Любченка (Володимира Дрозда) в м. Чернігові) – 31,6 мільйона гривень.

Знесення окремих засохлих і пошкоджених дерев і кущів на прибудинкових територіях – 14,7 мільйона гривень.

Другий пункт витрат – це поточний ремонт об’єктів вулично-дорожньої мережі. На це місто планує витрачати 1,7 мільярда гривень.

Третій пункт – капітальний ремонт об’єктів житлово-комунального господарства. Простіше кажучи, асфальтування, освітлення. На це передбачають 2,5 мільярда гривень. Цікаво, що тут також є стаття витрат «ремонт фонтанів» (1 мільйон гривень). А 10 мільйонів хочуть витратити на капітальний ремонт і технічне переоснащення святкової ілюмінації.

Четвертий пункт програми – будівництво та реконструкція об’єктів житлово-комунального господарства міста на загальну суму 1,9 мільярда гривень.

Тут із цікавого – реконструкція полігона твердих побутових відходів (9,1 млн грн.) і реконструкція ставків-накопичувачів рідких промислових відходів (район Масани) (8,7 млн грн.). І в рамках цієї підпрограми планують збудувати майданчики для вигулу собак (3,9 млн грн.).

На контейнерні майданчики хочуть витратити понад 87 мільйонів гривень.

Площу міського кладовища «Яцево» розширять за 67,6 мільйона гривень.

І останній, п’ятий пункт – придбання та встановлення обладнання і предметів довгострокового використання на загальну суму майже 48 мільйонів. На 39 мільйонів замінять поштові скриньки. На решту – покажчики назв вулиць.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button