Суспільство (відео)

Комунальна афера на сотні мільйонів: із Шерстянки «тікає» управляюча компанія (Відео)

Грандіозна афера в комунальній сфері назріває в Чернігові. Депутат Новозаводської райради Олександр Стрішний заявив, що управляюча компанія, фактично ЖЕК, «Майас Сілтумс», що обслуговує мікрорайон Шерстянка, «тікає» з ринку, прихопивши з собою гроші містян.

«Компанія тікає з ринку і забирає з собою всі кошти. Тобто немає інформації, куди витрачаються кошти? Ви її засекретили, прикриваючись законами, і таке інше»,- Олександр Стрішний, депутат Новозаводської районної в м. Чернігові ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По провулку Самоквасова розростається стихійне сміттєзвалище (Фото)

«За чотири роки зробили, мабуть, найбільшу аферу за всю історію України. Зібрали, ну, сотні мільйонів гривень. Кажу, сотні мільйонів»,- Олександр Стрішний, депутат Новозаводської районної в м. Чернігові ради.

За словами Олександра Стрішного, впродовж чотирьох років ця компанія майже нічого не робила, збираючи квартплату. Незадоволеність роботою «Майас Сілтумс» підтверджують і жителі Шерстянки.

«Яку роботу? Такої роботи не бачила. Під’їзд, якщо миють як попало раз на місяць, то вже дуже добре. Перші поверхи якось позамітають – і до побачення. Ну як такої роботи ЖЕКу не видно».

«Ми водогін там ремонтували, все, грошей на ваш будинок немає. Все. Отаке ставлення нашого ЖЕКу до людей».

«Ось у мене не було світла цілу добу. Телефонували цілий день. Коли приїхали… Це жах».

«Безлад суцільний, їх треба вже давно вигнати».

Зараз же, щоб не звітувати про зібрані кошти, «Майас Сілтумс» просто іде з ринку.

«З 1 листопада 2020 року компанія «Майас Сілтумс» розриває договірні відносини з управлінням ЖКГ Чернігівської міської ради»,- Олександр Стрішний, депутат Новозаводської районної в м. Чернігові ради.

«Чому ідете з ринку? – Взагалі було сказано… Чому ми йдемо з ринку? Ми не будемо надавати послуги з обслуговування будинків. А чому? – Конкурс подано. Все. Я не буду давати більше коментарів»,- Марина Бичик, інспектор із кадрів «Майас Сілтумс».

На запити Олександра Стрішного, мовляв, «де гроші?», відбиваються відписками.

«Повідомляємо, що направлений вами запит не підлягає розгляду в порядку, встановленому законом України»,- Олександр Стрішний, депутат Новозаводської районної в м. Чернігові ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хаос і байдужість накрили Чернігів: заступник мера не спить через побачене після повені (Відео)

Управління житлово-комунального господарства, яке, за словами Олександра Стрішного, і привело цю компанію в мікрорайон, не реагує.

«Управління ЖКГ узагалі не хоче брати на себе жодної відповідальності. Чотири роки тому вони нав’язали нам цю компанію, сказавши, що вона зробить з Шерстянки Ельдорадо, а по факту нічого зроблено не було. На всі мої запити, на всі мої звернення вони дають відписки, що ми нічого не знаємо, в господарську діяльність не хочемо втручатися»,- Олександр Стрішний, депутат Новозаводської районної в м. Чернігові ради.

Наразі Олександр Стрішний планує звертатися до правоохоронних органів, адже розуміє: після виборів, після 1 листопада, змінити щось буде нереально. У «Майас Сілтумс» сьогодні ж просто відсиджуються, намагаючись «по-тихому» покинути Шерстянку, залишивши жителів мікрорайону сам на сам із їхніми комунальними проблемами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button