Суспільство

На Чернігівщині бійці АТО отримують земельні ділянки (Фото)

Питання отримання земельних ділянок учасниками АТО в державі непоодиноке. Вже протягом майже двох років Головне управління Держгеокадастру в Чернігівській області надає земельні ділянки для безоплатної приватизації АТОвцям під ведення особистого селянського господарства та садівництва.

Як зазначив начальник Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області Олександр Колотілін, на сьогодні до Головного управління надійшло більше п’яти тисяч заяв від учасників АТО, із них близько чотири з половиною тисячі бійців уже отримали дозвіл на розробку проектів землеустрою, що за загальною площею становить майже п’ять тисяч гектарів.

Наразі земля для учасників АТО є. Фахівцями головного управління зарезервовано понад 2 000 гектарів і планується створювати ще додаткові резерви. Ці землі працівники землеустрою вносять до так званого альбому-атласу, що постійно оновлюється на електронних ресурсах і кожен воїн може вибрати собі належну ділянку, маючи лише копію паспорта з ідентифікаційним кодом та копію посвідчення учасника бойових дій або довідки про безпосередню участь в АТО.

Побудувати власний будинок бійці поки що не можуть, адже для цього треба отримати дозвіл саме в населеному пункті від органів місцевого самоврядування.

Час на приватизацію земельної ділянки займає від 3 до 6 місяців, а право використовується одноразово, незалежно від площі ділянки.

Разом із цим землевпорядники закликають командирів військових частин до тісної співпраці з питань отримання земельних ділянок, адже кількість учасників АТО постійно зростає саме там. Вони готові в будь-який час за домовленістю з військовим керівництвом консультувати військових із земельних питань.

Ігор Березинський

Ще статті по темі

Back to top button