Суспільство

Французи шукають талановитих дітей із Сіверщини

Уже сімнадцять років поспіль триває плідна співпраця французької благодійної організації «Асоціація «Liouba Lorr Ukraine» із Чернігівщиною.

Як і в минулі роки, президент асоціації Даніель Бедделем разом із колегами відвідав кілька районних міст Чернігівської області.

Мета візиту французької делегації — відібрати талановитих дітей для поїздки до Франції. Відбір здійснюється за мистецьким напрямком і лінгвістичною програмою. Кращих знавців французької мови Даніель Бедделем відбирав особисто і був приємно вражений рівнем підготовки учнів із різних шкіл Чернігова, де вивчається французька.

На жаль, не всі поїдуть до Франції, відсіється майже половина. Для кожної дитини французькі благодійники підбирають родину, яка протягом місяця опікуватиметься маленькими українцями. Скільки таких родин знайдеться у Лотарингії, де діє ця організація, стільки дітей і поїдуть.

Крім того, оскільки це недержавна організація, важливо знайти фінансування програми. Люди допомагають власними коштами, тож діти проживають і харчуються в родинах за рахунок сторони, яка приймає.

Крім лінгвістів, готуються до поїдки танцівники з Мени, циркова студія зі Сновська, співаки з Ніжина та Чернігова.

gr_28.02.17_louba

Джерело: Наше слово

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button