Суспільство

Чернігівщину представили на Агрополітичному форумі

*Актуально

Представники громад Чернігівщини (зокрема й представники політичної партії «Наш край») стали учасниками І Агрополітичного форуму «Земельна реформа. Децентралізація. Чого очікувати?», що пройшов у столиці та був організований Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад.

Як повідомила депутатка Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», виконавча директорка обласного відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко, форум стосувався надзвичайно актуальних питань для органів влади і мешканців ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові «Наш край» виступив на захист підприємців

Ірина Грозенко зазначила, що під час форуму озвучили наміри влади надати першочергове право на викуп сільськогосподарських земель ОТГ. «Якщо громада має кошти або може взяти кредит під низькі відсотки, то вона може викупити землі та займатися господарською діяльністю, щоб отримувати прибутки. І це правильно», – зазначила вона. Також депутатка облради поінформувала, що уряд доручив Держгеокадастру провести ревізію лісів, водойм і земель громад. «Є наміри передати в комунальну власність ОТГ агроліси, водойми і землі на території органу місцевого самоврядування. Чернігівська область першою порушила це питання на всеукраїнському рівні – і нас почули», – зауважила Ірина Грозенко. Вона наголосила, що ОТГ мають раціонально використовувати свої ресурси для наповнення власного бюджету.

Під час форуму Ірина Грозенко озвучила проблемне питання Кіптівської ОТГ, адже на території громади є землі, що обробляються підприємством, яке перебуває в підпорядкуванні Державного управління справами. Громада не отримує жодних коштів за використання земель. І це питання треба вирішувати.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button