Суспільство

Гарт тіла та розуму: 27-ма школа відкриває спеціалізований спортивний клас (Відео)

Забезпечення всебічного розвитку – найкращий вклад у майбутнє дитини. Керуючись цим правилом, дирекція 27-ї школи спільно з керівництвом дитячо-юнацької спортивної школи розробила концепцію спортивного класу, яку вже з вересня планують втілити в життя.

«Ми вирішили цього року створити спеціалізований спортивний 5-й клас, до якого можуть бути зараховані вихованці спортивних шкіл. І ми хочемо створити для них умови не лише для всебічного розвитку, але і як для спортсменів.

Таким чином ця ідея спеціалізованого класу має цілу низку переваг не тільки для дітей, а й для батьків: по-перше, це продовжений день навчання, коли діти після навчання займатимуться ще й тренуваннями. По друге, це певний мікроклімат, який буде створений у цьому класі. Окрім цього, ми пропонуємо і збалансоване харчування. Всі ми розуміємо, яке важливе дитяче харчування, особливо для організму спортсменів»,- Катерина Домоцька – заступник директора з виховної роботи школи №27 міста Чернігів.

Навчання та спорт. Дві складові життя людини, які по праву вважаються одними з найважливіших. Утім, у юному віці часто трапляється так, що поєднати їх не вдається, і тоді в одному з аспектів дитина починає пасти задніх. Та для цієї школи питання виховання чемпіонів не нове, тому у своїх силах вони впевнені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпека – на першому місці: як на Чернігівщині готуються до навчального року (Відео)

«27-ма школа має неабиякий досвід у вихованні чемпіонів, спортсменів. Серед наших випускників є і чемпіони Європи з біатлону, і чемпіони України з дзюдо, боксу. Тобто наші колеги, педагогічний наш колектив точно знає, як виховати не лише успішну людину, але ще й успішного спортсмена»,- Катерина Домоцька – заступник директора з виховної роботи школи №27 міста Чернігів.

Об’єднавши сили, дирекція шкіл розробила план навчання для учнів цього класу, що сприятиме успішному його функціонуванню.

«У чому я як батько двох дітей вбачаю плюси відкриття спортивних класів на базі загальноосвітніх шкіл? Перше – це те, що діти з 8-ї до 17-ї години під наглядом дорослих, а це важливо. Друге – поруч об’єкт укриття, тобто якщо повітряна тривога – тренери або вчителі зібрали дітей і спустились у сховище. Третє – харчування. Бо дитина прийшла після школи, їй треба щось поїсти, приготувати, а так усе готове»,- Дмитро Синюк – виконувач обов’язків директора обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

«Відтак багато переваг, і до цього всього додається те, що в нас досить кваліфікований колектив, який знає, як зацікавити дітей. Відповідно, класним керівником у цьому класі ми хочемо призначити вчителя історії та правознавства, яка за другою вищою освітою є хореографом, також вона чемпіонка України з бальних танців»,- Катерина Домоцька – заступник директора з виховної роботи школи №27 міста Чернігів.

З огляду на всі аспекти формування успішної особистості, педагогічний склад школи працюватиме для того, аби виховати справжніх чемпіонів.

«Тому запрошуємо всіх обдарованих юних спортсменів до нашого спеціалізованого класу, і я вважаю, що будуть задоволені і батьки, і діти, і педагоги. Тож запрошуємо всіх охочих»,- Катерина Домоцька – заступник директора з виховної роботи школи №27 міста Чернігів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button