Суспільство

Генплани ще чотирьох населених пунктів Чернігівщини схвалені

У Чернігівській облдержадміністрації вчора, 21 лютого, відбулося чергове засідання обласної містобудівної ради.

Були розглянуті проєкти генеральних планів селища Талалаївка, сіл Журавка Варвинського району, Грем`яч Новгород-Сіверського, Степанівське Талалаївського, а також детальних планів двох земельних ділянок села Кладьківка Куликівського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три села Новгород-Сіверщини отримають генплани (Фото)

Наразі 119 із 1510 населених пунктів Чернігівщини вже мають нові затверджені генеральні плани. Документ дає громадам основу на законних засадах формувати стратегію розвитку власних територій – планування, забудову, прокладку інженерних комунікацій, розміщення промислових потужностей, сільськогосподарських угідь тощо.

Ще на стадії розробки проєкту генплану проєктна організація зважає на всі побажання та зауваження замовника, яким виступає орган місцевого самоврядування. В тому числі враховується, наскільки генплан дозволятиме в майбутньому збільшувати територію населеного пункту та кількість його мешканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще сім населених пунктів Чернігівщини незабаром отримають генплани

За результатами засідання чотири генеральні плани були рекомендовані членами архітектурно-містобудівної ради до затвердження, з урахуванням наданих зауважень. Два детальних плани були зняті з розгляду і відправлені на доопрацювання та повторного розгляду на наступному засіданні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button