Суспільство

Голова Чернігівської ОДА обіцяє розібратися з аферою довкола КП «Ліки України»

Тривалий час на Чернігівщині триває епопея стосовно прихованої приватизації комунального підприємства «Ліки України» обласної ради. Майновий комплекс, вартістю близько 148 мільйонів гривень, передали в оренду фірмі з часткою в офшорній зоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура відреагувала на ситуацію довкола КП «Ліки України»: кримінальне провадження і суди (Відео)

Голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко одним із пріоритетних завдань на посаді вважає боротьбу з корупцією. В день представлення він заявив, що розбереться з оборудкою довкола КП «Ліки України». Нещодавно з цього приводу він провів першу нараду з правоохоронними органами.

«Провів нараду з правоохоронцями щодо розслідування справи по КП «Ліки України» У нараді взяли участь: начальник Головного управління Національної поліції в області Едуард Альохін, заступник начальника Головного управління — начальник слідчого управління Євген Гончаров, голова Управління СБУ у Чернігівській області Юрій Гончаров та в.о. прокурора Чернігівської області Сергій Івашко. Силовики доповіли про стан розслідування за фактом зловживання владою посадовими особами Управління комунального майна Чернігівської обласної ради. На даний час слідчі Нацполіції вилучили відповідні документи, які стали підставою для реорганізації комунального підприємства. Окремих службовців уже викликали на допит. Триває формування доказової бази щодо осіб, в інтересах яких були вчинені дії, що могли призвести до фактичної втрати контролю громади над власним майном», – зазначив Андрій Прокопенко на своїй сторінці у Facebook.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button