Суспільство

Голова ОДА звертатиметься до Офісу Президента, нардепів та Уряду щодо проблем тютюнової фабрики у Прилуках

Голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко перебуває сьогодні з робочою поїздкою у Прилуках. Передбачається, що керівник області відвідає кілька об’єктів, перший з яких — прилуцька тютюнова фабрика.

На сьогодні ПрАТ «АТ «Тютюнова компанія «В.А.Т. — Прилуки» — одне із найбільших високотехнологічних підприємств з іноземними інвестиціями на українському тютюновому ринку, основне бюджетоутворююче підприємство Прилук та один з найбільших платників податків в Україні. Лише протягом минулого року до бюджету було перераховано понад 891,5 мільйона гривень, за 9 місяців 2019 — понад 560,5 мільйона.

Проте у вересні ситуація на підприємстві погіршилася. До державної скарбниці було перераховано 47 318,4 тисячі гривень, що на 40,4% менше порівняно з вереснем 2018 року. Майже на 40% зменшилися обсяги ввезення сировини, частину виробництва призупинено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тютюнова фабрика в Прилуках зупинила виробництво

Причиною кризи став прийнятий Верховною Радою 04 жовтня цього року проєкт закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», наслідком якого може стати подорожчання сигарет.

На думку генерального директора «В.А.Т.- Прилуки» Артема Скрипки, запропоновані зміни спричинять нерентабельність у виробництві цигарок, піднімуть вартість однієї пачки мінімум на 14 гривень. Це, у свою чергу, призведе до зменшення обсягів реалізації, скорочення асортименту й виробництва тютюнових виробів та, відповідно, подальшого вивільнення працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Тютюнова сага»: що насправді відбувається з прилуцькою фабрикою

Голова облдержадміністрації ознайомився виробничими процесами на тютюновій фабриці, зустрівся з керівництвом компанії та обговорив проблемні питання.

— Маємо зробити все можливе, щоб зберегти масштаби виробництва, адже це не лише потужне джерело наповнення бюджету, а й запорука належного рівня життя сотень прилучан, — наголосив Андрій Прокопенко. — Разом з керівництвом фабрики ми намітили план дій для відновлення повноцінної роботи підприємства.

Як керівник ОДА запропоную його до розгляду народним депутатам, Уряду, Офісу Президента. Адже формування прозорої, зрозумілої інвесторам податкової політики є одним з конкретних кроків до залучення в область та країну іноземного капіталу. Маємо приваблювати сюди нових інвесторів, а не відлякувати багаторічних партнерів. Такі завдання ставить перед нами і Президент України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button