Суспільство

Гончарівські танкісти працюють «із вогником» і чекають на оновлення парку машин (Фото)

Переведення техніки на весняно-літній режим експлуатації – важка та марудна справа. З фантазією до цього підходять військовослужбовці 1-ї окремої Сіверської танкової бригади, що у селищі Гончарівське на Чернігівщині. Щоб підбадьорити особовий склад, командування частини влаштовує імпровізовані концерти. Сьогодні, наприклад, перед побратимами з фаєр-шоу виступив «Шаман» – один із вояків механізованого батальйону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танкісти “Десни” продемонстрували свою майстерність

– Він ще й «джигітовку» на коні може і шаблюками добряче махає. Після такого і працюється «з вогником», – усміхаються військові.

Зараз у бригаді на режим експлуатації у весняно-літній період вже переведено понад 55 відсотків озброєння та військової техніки. Закінчити планують до кінця квітня. У танкістів є свої особливості – великі об’єми охолоджувальних рідин і досить нелегка чистка та вивірка гармат. Останні доводиться чистити вдвох, а то й утрьох.

– У нас також працюють групи військово-промислового комплексу, ремонтні органи Озброєння Збройних сил України та проводять гарантійне обслуговування представники Харківського бронетанкового заводу. Технікою бригада укомплектована. До кінця року чекаємо на оновлення парку машин підвезення боєприпасів – мають прийти понад два десятки нових вантажних «Богданів», – розповів заступник командира бригади з озброєння Олександр Зощук.

Відділення спеціальних кореспондентів

Інформагентства Міноборони України (м. Чернігів)

Ще статті по темі

Back to top button