Суспільство

Городнянців просять привести до ладу підвали

У Городні є будівлі, що мають пристосовані бомбосховища. Є таке в приміщенні колишньої в’язниці, колишньої райдержадміністрації, казначейства, в ясел-садка №4. Вони можуть слугувати укриттям для людей, у чиїх оселях немає надійних сховищ. Але добиратися до них не завжди зручно чи близько.

Про це повідомляє міська рада.

«Ми сподіваємося, що нам не доведеться переживати повторне вторгнення ворога на Городнянщину. Однак передбачувати щось нині неможливо, зважаючи на підступність і наглість наших сусідів. Та й, окрім прямого вторгнення, над усією країною висить загроза ракетних обстрілів. Тому радимо всім мешканцям багатоповерхівок, поки ситуація відносно спокійна, підготувати підвал свого будинку до можливості пересидіти в ньому певний час (кілька годин або ніч).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Коропській громаді роздали 200 тон гуманітарної допомоги

З усіх багатоповерхівок у Городні облаштовані бомбосховища є лише в одній п’ятиповерхівці – по вулиці Перемоги та в двоповерхівці – по вулиці Волковича. У решті будівель є лише підвальні приміщення, та й то не в усіх. Деякі мешканці вже пристосували свої підвали для тимчасового перебування. Але є й такі, хто не подбав про це. Підвали переобладнані під своєрідні погреби, захаращені велосипедами, старими вікнами, дверима. Словом, мотлохом, який у квартирі зберігати ніяк, а викинути шкода», – йдеться в повідомленні.

Тож міська рада просить усіх мешканців багатоповерхівок привести до ладу підвали, принести туди воду, лавки, стільці, свічки.

Владці додають, що це не попередження про небезпеку — ситуація наразі стабільна та контрольована.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button