Суспільство

Госпітальні округи на часі: чи врятує оптимізація медичної галузі населення Чернігівщини від хвороб

У Мені говорять про найближчі перспективи галузі охорони здоров’я.

Тут стартувала конференція за участю провідних медиків району.

Серед поважних гостей – народний депутат України Валерій Давиденко, начальник лікувально-організаційного управління Національної академії медичних наук України Ігор Шкробанець, начальник обласного управління охорони здоров’я Петро Гармаш, голови районних рад Чернігівщини.

Це засідання викликане часом, адже розширене засідання колегії обласного управління охорони здоров’я, що пройшло на початку жовтня, спричинило стурбованість у медичних колах, а також серед пацієнтів.

На засіданні йшлося про необхідність скоротити ліжковий фонд і створити госпітальні округи – у Мені, Ніжині, Прилуках і кілька в Чернігові. Наразі в Мені учасники конференції обговорюють наслідки такого реформування для жителів Чернігівщини.

Як зазначив у вітальному слові до учасників народний депутат України Валерій Давиденко, будь-які реформи не повинні нищити Україну.

«Питання реформування медицини нині викликає оскомину в людей. Це очевидно, адже люди переживають за те, що їх чекає далі. Реформа медичної галузі не має нищити медицину і ми маємо дбати про те, щоб створити якісну медицину», — зазначив Валерій Давиденко.

Ще статті по темі

Back to top button