Суспільство

Готуйтеся до зимових чаювань влітку

Літо видалося таке собі… Уся наша країна живе в 140-х числах лютого, тільки за вікном картинка наче літня: усе зеленіє, сонце пече, городи садяться, врожаї прогнозуються. Зима, за відчуттями та прогнозами, легкою не буде, та аби була вже впевнено мирною, а з рештою ми собі раду дамо.

Тож щоб за мирним чаюванням взимку згадати червень, який у нас, як і всю весну, забрала русня, радимо назбирати та насушити різних трав до чаю. Саме час робити запаси.

Що насушити влітку до чаю? Найпростіші та найдоступніші варіанти

М’ята

М’ята не лише духмяна, а ще й корисна. І не тільки як інгредієнт прохолодного «Мохіто», а й як самостійний смачний напій. Чай із м’яти тонізує, покращує травлення, знімає спазми, знижує тиск, корисний при алергічних реакціях і тривожних станах. Єдине застереження: чоловікам захоплюватися ним не варто.

Переважно м’яту сушать. Але поділимося з вами ще одним лайфхаком.

Зробіть концентрований м’ятний настій і заморозьте його у формочках для льоду. Тоді чай взимку охолоджуватиметься швидше, а цілющі властивості й аромат збережуться

Липа

Які у вас асоціації з липою? Гудіння бджіл, запаморочливий солодкий аромат, липовий мед… І, безумовно, липовий чай. Усі ми в дитинстві під час хвороби пили цей напій, бо саме він добре збивав високу температуру та знімав інтоксикацію організму. Цей цвіт знімає головний біль, нормалізує процеси травлення, зміцнює імунітет. Але навіщо чекати застуди, якщо можна просто насолоджуватися липовим чаєм у будь-який час? Звісно, в міру. Як і з будь-якими лікувальними травами, важливо – не передати куті меду.

Висушені суцвіття липи заварюють окропом і дають настоятися в термосі, дехто проварює кілька хвилин. Робіть як зручно, лише не забудьте назбирати та насушити в затінку липового цвіту.

Ромашка аптечна

Чайні пакетики аптечної ромашки знайдуться в кухонній шафці, певно, у кожного. Чай із ромашки позбавляє здуття живота, безсоння, тривожності, головного болю. Також його заварюють у випадках шлункових проблем як дорослим, так і дітям. Квіти ромашки широко застосовують і для косметичних потреб.

Якщо ви знаєте, де росте аптечна ромашка, і впевнені, що там орків або не було, або після них пройшлися наші героїчні сапери на чолі Патроном, то заготуйте квіти ромашки самі. Зберіть лише квітки, розкладіть у сухому затіненому місці десь на тиждень – і восени чи взимку ви себе неодмінно похвалите за завбачливість.

Що ще додасть трохи літа у ваші зимові вечори?

Звіробій, листя чорної смородини та малини, лаванда, квіти нагідок, пелюстки чайної троянди, сушені ягоди шипшини тощо.

Ви можете міксувати трави, додавати їх до чорного чи зеленого чаю, та й просто – якщо не маєте часу на дійство заварювання – відкривати банку з травами і насолоджуватися запахом.

Який трав’яний чай люблять у вашій родині? Які смаки повертають вас думками в літо?

Ще статті по темі

Back to top button