Суспільство

Говорити про збільшення пенсійного віку варто після зростання рівня життя українців, – депутатка облради

*Актуально

Уряд укотре намагається виправити помилки власної некомпетентності коштом українських пенсіонерів. Колапсу Пенсійного фонду хочуть уникнути, зменшивши кількість пенсіонерів у країні. Саме з такою метою в Парламенті з’явився законопроєкт №5566, що передбачає збільшення пенсійного віку на рік. На думку депутатки Чернігівської облради від партії «Наш край» Ірини Грозенко, це означає, що шанси українців дожити до пенсії зменшилися ще на рік.

«Уряд стверджує, що рівняється на Європу, де пенсійний вік становить 65 років. Але, на відміну від цивілізованого Старого світу, середня тривалість життя в Україні продовжує знижуватися. За даними Державної служби статистики, нині в Україні чоловіки живуть у середньому 66 років, а жінки – 76. Середня очікувана тривалість життя українців становить 72,01 року. Це майже на 10 років менше, ніж у європейських країнах, де спостерігається тенденція до зростання тривалості життя», – зазначила Ірина Грозенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одинокі матері потребують підтримки держави, – депутатка обласної ради

Водночас розмір пенсії теж не вселяє оптимізму, адже 1,8 млн українців отримують пенсію менше ніж 2 тисячі гривень – нижче за реальний прожитковий мінімум. Середня пенсія ледве перевищує 3,5 тис. гривень.

Наразі уряд створює всі умови, щоб виплачувати якомога менше пенсій, замість того, аби думати про пошук додаткових джерел наповнення соціальних фондів. Проблеми з наповнюваністю Пенсійного фонду та появою в ньому позапланового дефіциту, що загрожує перебоями у виплаті пенсій, виникли через непродуману податкову політику уряду в умовах карантину. «Наш край» неодноразово звертав увагу уряду на необхідність термінового врегулювання цієї ситуації. Проте замість вирішення проблем із наповнюваністю Пенсійного фонду, дефіцит якого часто неконтрольовано зростає, провладні депутати вирішили піти легшим шляхом і просто зменшити кількість пенсіонерів в Україні.

«Наш край» наполягає: підвищення зарплат, підтримка малого та середнього бізнесу, пожвавлення економіки, розширення торгівлі – ось ті інструменти, за допомогою яких доцільно вирішувати проблему нестачі коштів у Пенсійному фонді. Адже для того, щоб зростали відрахування до Пенсійного фонду, в Україні має зростати економіка, збільшуватися зарплати, покращуватися добробут населення.

«Говорити про збільшення пенсійного віку можна буде лише після зростання рівня життя українців», – переконана депутатка облради від «Нашого краю».

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button