Суспільство

Гройсман VS Сахневич: уряд на децентралізаційному шляху

6 жовтня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками Асоціації міст України заявив, що області, які якісно здійснять об’єднання територіальних громад, будуть лідерами в розвитку країни.

«Ми підтримуватимемо об’єднані територіальні громади, хоч хто би нам як заважав. Будемо це робити для того, щоби отримати результат. Уявіть собі, що вся область об’єдналася в громади, отримали прямі бюджетні стосунки і подвійне-потрійне зростання своїх бюджетів. Це колосальна перевага в конкурентності між регіонами, областями», — сказав Володимир Гройсман.

За словами Прем’єр-міністра України, ті голови обласних адміністрацій, які не розуміють історичності моменту, є недалекоглядними.

Тим часом на Чернігівщині чиновники гальмують процес об’єднання громад.  Один з останніх прикладів пов’язаний із Борзнянським районом. Жителям села Високе чиновники не дозволяють створити об’єднану територіальну громаду.

Як повідомила голова Височанської сільської ради Любов Новікова, цього тижня сільрада отримала черговий офіційний лист-відмову за підписом першого заступника голови Чернігівської ОДА Леоніда Сахневича.

Ще статті по темі

Back to top button