Суспільство

Сахневич знову саботує децентралізацію: низька моральність до Високого

Жителям села Високе Борзнянського району чиновники не дозволяють створити об’єднану територіальну громаду. Як повідомила голова Височанської сільської ради Любов Новікова, цього тижня сільрада отримала черговий офіційний лист-відмову за підписом першого заступника голови Чернігівської ОДА Леоніда Сахневича.

У документі сказано, що до складу Височанської територіальної громади включено 6 місцевих рад.

«Відповідно, межі потенційної територіальної громади не відповідають межам, визначеним перспективним планом», — обґрунтовано офіційну відмову. На думку Любові Новікової, таке пояснення є виключно формальним і не враховує інтересів місцевих жителів, які вирішили добровільно об’єднатися.

Голова сільської ради додала, що у процесі підготовки до об’єднання розроблено план подальшої діяльності громади, що налічуватиме майже 3 тисячі мешканців.

«У нас було сплановано, що де відкриємо із закладів, які сфери розвиваємо. На наше переконання, однозначно така громада матиме перспективи», — підкреслила вона.

Депутат обласної ради («Наш край»), виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко теж вважає, що неправомірно відмовляти тим громадам, які самі виявляють ініціативу та готові працювати.

«Відповідь: не в межах перспективного плану – це не причина. Перспективний план можна коригувати», — зазначає Ірина Грозенко.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. 3 тисячі мешканців? Не смішіть курей.

Back to top button