Суспільство

Громади Чернігівщини готуються «прийняти» лісову галузь

Весна – час посадки лісу. От і у Батуринській громаді ведуть активну співпрацю з місцевим лісгоспом, адже «лісова» галузь за нинішніх умов для сільської місцевості є мало не основною. Наразі в Батурині функціонує розсадник, котрий щороку видає «молоде» покоління дерев.

Маленькі саджанці сосни звичайної та кримської, берези, вільхи чорної і липи широколистої вирощуються в розсаднику, розміщеному просто в Батурині на території лісгоспу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батуринська громада реалізовуватиме проєкт «Не пали – компостуй»!

3043 гектари лісів на території Батуринської ОТГ і сіл, що, згідно з перспективним планом, мають увійти до нашої громади (Пальчики, Красне, Обмачів, Митченки, Осіч) управляються Батуринським лісництвом Борзнянського лісгоспу. Це дуже велика територія і дуже важлива для нашої громади галузь.

Цими днями працівники лісгоспу працюють над створенням посадкового матеріалу на наступний рік.

Площа розсадника здається невеликою (50 соток), але кількість саджанців захмарна: за минулий рік тут вирощено 580 тисяч сосен, 39 тисяч вільх і 16 тисяч берізок.

Посіяні минулого року вже пішли на висадку на місці зрубаних дерев. Те, що сіється зараз, буде висаджено наступного року. Через декілька років на ці посадки чекатимуть рубки освітлення, прочищення та прорідження, а ще через десятки років ці дерева стануть деревиною вже для наших онуків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button