Суспільство

Громади Чернігівщини недоотримають більше 44 мільйонів гривень субвенції на соціально-економічний розвиток у 2019 році

Місцеві бюджети Чернігівщини отримали 23 млн грн із запланованих 67,9 млн

4 грудня на засіданні Уряду було внесено зміни до розпорядження Кабінету Міністрів від 10.07.2019 року № 500-р, якими змінено розподіл субвенції між місцевими бюджетами на соціально-економічний розвиток та зменшено на 1,7 млрд грн її загальний обсяг. Тобто громадам розподілено 790 млн грн із запланованих 2,5 млрд грн. Повідомляють на сайті АМУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як громади Чернігівської області виконували свої бюджети

Окрім того, виключили значну кількість об’єктів соціально значення та бюджетів органів місцевого самоврядування. Так, змінами до додатку 2 розпорядження № 500-р виключили 50% бюджетів ОМС, із яких більшість – ОТГ. Окрім того, для більшості органів місцевого самоврядування значно зменшили обсяги субвенції, в окремих випадках до 2-3 тисяч гривень.

 Наприклад, на Чернігівщині Ічнянська міська об’єднана громада очікувала 220 тисяч, з яких Урядом виділено лише 19% — 42 тис грн, м. Новгород-Сіверський – 0.

«Коли правила гри змінюються в процесі реалізації проектів — це завжди проблема. Деякі міста оголосили і зараз завершують тендери, хтось уклав договори, десь вже почались роботи. Тобто ряд міст і ОТГ сьогодні матимуть зобов’язання не підтверджені ресурсом, бо кошти «зрізав» Кабмін. Не виключаю претензій з боку постачальників та підрядників до органів місцевого самоврядування. Безумовно, Асоціація міст України  наполягатиме на розблокуванні решти 1,7 млрд грн коштів субвенції!» – наголосив регіональний консультант з бюджетних питань АМУ Микола Силенко.

субвенції

субвенції 2

субвенції 3

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Офіс Реформ при Чернігівському РВ АМУ

Ще статті по темі

Back to top button