Суспільство

Громадські організації написали відкритого листа в прокуратуру через звернення Атрошенка

Представники Центру громадських ініціатив та фонду «Єдність» написали відкритого листа до прокуратури, в якому підтримали заяву мера про необхідність припинення діяльності так званого ринку «Шанхай», яким зараз «опікується» комунальне підприємство «Паркування та ринок».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційний коментар щодо звинувачень Атрошенком підприємців на Ремзаводі

Разом з тим у листі громадські організації просять притягнути мера до адміністративної відповідальності за повільну реакцію на проблему.

 

Повний текст відкритого листа

 

 

ЦЕНТР ГРОМАДСЬКИХ ІНІЦІАТИВ                                                                      Адреса: м. Чернігів, пр. Миру, 194

 Чернігівська місцева прокуратура     Керівнику Розінку С.М.             Заявник: громадськість і та підприємці

 

Заява

Просимо звернути увагу на усне звернення Чернігівського міського голови до прокуратури на каналі «Дитинець»2.04.20 року щодо необхідності розслідування органами прокуратури та припинення беззаконної діяльності базару «Шанхай», як його назвав міський голова, який функціонує за адресою пр. Миру, 194, на території, яку орендує КП «Паркування та ринок» і перетворило територію, що за інформацією Держкадастру обліковується, як автостоянка, на хаотичну торговельну територію.

Підприємці та громадськість неодноразово звертались до міського голови про припинення беззаконної діяльності підлеглої йому структури, виходили сюжети на телебаченні та в інших ЗМІ, але КП «Паркування та ринок» безперешкодно продовжує свою ганебну діяльність, нехтуючи постановами та розпорядженнями різних структур та рівнів влади, а міський голова не відповідав на листи та відкриті звернення щодо вжитих заходів.

Після публічного виступу на телеканалі «Дитинець» зі зверненням до прокуратури припускаємо, що у міського голови Атрошенка В.А. урвався терпець з приводу ігнорування його вказівок директором КП «Паркування та ринок» про припинення торгівлі на парковці, і міський голова публічно звернувся до обласного прокурора по підтримку.

Схвалюємо такий вчинок міського голови і вважаємо, що це нарешті є реагуванням на чисельні звернення до міського голови, які досі залишалися без належного реагування та відповідей. Так, наприклад, від міського голови не надійшло відповіді на Відкрите Звернення від 26.09.19 року від засновника фонду «Єдність», яке,крім доставки поштою, було розміщено в ЗМІ, про беззаконні дії на парковці, а саме: встановлення громадського туалету на червоній лінії, монтаж халабуди, мабуть, для зберігання реманенту прибиральників на червоній лінії, знищення маркування для розташування автотранспорту інвалідів та інших відвідувачів соціальних інфраструктур, що розташовані в стаціонарних будівлях, монтаж МАФів, які перешкоджають паркуванню та руху відвідувачів, антисанітарна торгівля без належного санітарного контролю. Допоки відповіді не отримано.

ПРОСИМО

  1. Підтримати публічне звернення міського голови про розслідування діяльності КП «Паркування та ринок» на автостоянці та сприяти припиненню беззаконної торгівлі на парковці за адресою пр. Миру, 194.
  2. Винести подання про усунення порушень законів у діяльності КП «Паркування та ринок» щодо торгівлі та знищенні автостоянки за адресою пр.Миру, 194.

3.Притягнути до адміністративної відповідальності Чернігівського міського голову Атрошенка В.А за зволікання у використані своїх повноважень щодо припинення беззаконної діяльності КП «Паркування та ринок» на автостоянці за адресою пр.Миру, 194.

4 Притягнути до адміністративної відповідальності Чернігівського міського голову Атрошенка В.А. за порушення закону про «Звернення громадян»

Додаток: Копія відкритого звернення

Координатор Центру громадських ініціатив                Т.Л. Мотиль      Контакти: 050-448-01-42; 095-937-59-75

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button