Суспільство

Кооперувалися і вирішували продовольчі проблеми: як жила на початку війни Парафіївська громада

«Сьогодні в українців спільна проблема — війна, яка впливає на всі сфери життєдіяльності та життєзабезпечення людей. Проте спільними зусиллями щоденні нагальні питання вирішувалися та вирішуються», — розповідає #ОТГ_Інформ_Чернігівщина голова Парафіївської громади Галина ПЕТРУША.
Парафіївська ТГ — одна з громад Прилуцького району, що постраждали від дій російських загарбників. Тут склали понад чотири десятки актів про пошкодження житлових будинків, господарських споруд та іншого приватного майна. Кілька будівель зруйновані повністю.
Під час активних бойових на Чернігівщині уникнути катастрофи з продовольством вдалося завдяки згуртованості і співпраці: об’єдналися всі — працівники селищної ради, місцевий бізнес, церква і звичайно, місцеві мешканці й ті, хто шукав у Парафіївці прихистку.
«У лютому — на початку березня виникли проблеми з хлібом: не було фізичної можливості завозити до населених пунктів громади, — продовжує Галина Леонідівна. — Тому відновили роботу пекарні в смт Парафіївка. Працівники селищної ради підготували обладнання, борошно дали керівники місцевих підприємств — О. Сенчик, І. Пащенко, М. Бондар, дріжджі — помісна церква християн віри Євангельської України. Безкоштовно до випікання хліба долучилися місцеві мешканці та ті, хто шукали прихистку й захисту від вибухів».
Також керівники підприємств надавали паливо-мастильні матеріали.
«Деякі підприємства певний час безкоштовно давали мешканцям громади молоко. Це ТОВ «ТАС АГРО ПІВНІЧ», ПрАТ «КРЕМІНЬ», ПСП «ФОРТУНА», — продовжує очільниця громади. — Щотижня по 150 л молока від цих підприємств отримували воїни ЗСУ Прилуччини, а мешканці Парафіївської ТГ, працівники закладів освіти готували домашні смаколики для наших захисників. Ексголова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв забезпечував мешканців Мартинівки — це село, що найбільше постраждало від обстрілів ворога — овочами та продуктами харчування. ПрАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» — згущеним молоком. ПрАТ «Ічнянський завод сухого молока і масла» — вершковим маслом, ВБФ «Фонд Сергія Тігіпка» — цукром. Кожен робив свій внесок у те, щоб підтримати людей», — підсумовує Галина Леонідівна Петруша.
Джерело фото: офіційна сторінка громади в соцмережі (ОТГ-Інформ Чернігівщина)

Ще статті по темі

Back to top button