Суспільство

Гроші за закриття справи: на Чернігівщині засудили поліцейських та керівника слідчого відділу

Прокуратурою області забезпечено підтримання обвинувачення у суді стосовно керівника слідчого відділу та двох поліцейських одного з районних відділів поліції у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України (закінчений замах на одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зло в погонах: як на Чернігівщині «працює» поліція

Як раніше повідомлялося, навесні минулого року УСБУ в Чернігівській області спільно з прокуратурою викрито керівника слідчого відділу та двох його пособників – поліцейських одного з райвідділів поліції області, які намагалися отримати неправомірну вигоду від особи за закриття стосовно неї кримінального провадження, пов’язаного з таємним викраденням чужого майна.

Наразі судом першої інстанції постановлено обвинувальний вирок, яким працівників поліції визнано винуватими у вчиненні корупційного злочину.

Враховуючи позицію прокурора щодо міри призначеного покарання та категорію вчиненого злочину, трьох обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України на строк 3 роки та конфіскацією усього належного їм на праві власності майна. Додатково судом застосовано ст. 54 КК України та поліцейських позбавлено спеціальних звань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Давай вирішимо все на місці» – спроба дати хабара патрульному

Вирок законної сили не набрав, упродовж 30 днів на нього може бути подана апеляція.

Принагідно повідомляємо, що прокуратурою у поточному році підтримано обвинувачення ще у двох кримінальних провадженнях, де за вироками судів 3 працівників поліції засуджено до позбавлення волі за вчинення корупційних злочинів, пов’язаних з отриманням неправомірної вигоди.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button