Суспільство

У Корюківці в центральному парку з’явися садок

У місті Корюківці по вулиці Передзаводській навпроти магазину «Зелений світ» його власник Леонід Купрієнко кілька років тому започаткував садок, повідомляють Сусіди.Сity.

Він з’явився у необлаштованому куточку міського парку, де раніше була занедбана латка землі, неспроста. Його заклали з нагоди 70-річчя перемоги у Другій світовій війні. За цей час чоловік з дружиною Людмилою посадили тут яблуні, груші, сливи, вишні, калину, шовковицю, вербу Матсуди, декоративні кущі й навіть троянди. Стало набагато гарніше, хоча й остерігають ініціативні підприємці «хапучих» людей, котрі привласнюють чуже.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Корюківщині висадили понад гектар лісу

Коли чистили міський ставок — привезли сюди ґрунту, підсипали, вирівняли. Допомагали працівники «Корюківкаводоканалу».

Місто на таку благородну справу з благоустрою віддало старі бордюри. І добрими стараннями вималювалося гарне місце відпочинку. Йдуть покупці, просто перехожі — дивляться на садочок.

Якась жіночка з дому мішок своїх квітів привезла, саме пересаджувала. Каже, хай і тут ростуть. Так одне до другого і тягнеться, мов квіти до сонця.

Навіть коли посеред квітня льодяний вітер приніс майже зимову стужу — у Купрієнковому садочку спалахнув золотавим цвітом декоративний кущ форзиції.

Приєднатися до такої краси уже збиралася й інша вдячна за людську турботу рослинність. Це може бути добрим взірцем для всіх мешканців міста — якщо є поблизу занедбана латка землі, чому б не прикрасити її?

Ще статті по темі

Back to top button