Суспільство

На Чернігівщині відбудували міст через річку Замглай (Фото)

На Чернігівщині дорожники відбудували міст через річку Замглай, який був зруйнований під час повномасштаної війни.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Новий міст зведений з урахуванням сучасних транспортних навантажень. Штучна споруда має 4 смуги руху. Днями тут нанесуть розмітку на проїзній частині.

Зазначається також, що на автомобільній дорозі Н-27 «Чернігів-Мена-Сосниця-Грем’яч» вже відкрили рух мостом через річку Замглай поблизу села Киселівка для легкового та вантажного транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбита доля, але незламний дух: історія війни медсестри з Чернігова

Переправа була зруйнована на початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року, коли ворожі війська впритул підійшли до Чернігова і намагалися прорватися до міста.

У квітні після деокупації області тут було збудовано тимчасовий об’їзд. Згодом, після обстеження та розмінування території, зруйновані конструкції мосту розібрали та почали будівництво нового.

Дорога Н-27 забезпечує транспортний зв’язок між громадами на півночі Чернігівської області, частина з яких була окупована у лютому – березні 2022 року, з Черніговом та рештою території України.

Відомо, що одна тимчасова переправа не могла впоратися з навантаженням від усього транспорту. Тому вирішили повноцінно відбудувати міст ще до завершення війни, щоб до мешканців громад могли дістатися вантажівки з гуманітарною допомогою та харчами, безперешкодно могли приїхати ремонтні бригади енергетиків чи рятувальники.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button