Суспільство

Гуляння, концерт та екскурсії: як відзначали День Сосниці

11 вересня пройшли урочисті заходах, присвячених Дню Сосниці.

На початку заходу керівництво селища, представники органів державної влади, установ, підприємств, громадскість вшанували пам’ять загиблих Героїв Сосниччини – захисників України, полеглих при виконанні військового обов’язку в зоні операції Об’єднаних сил на Сході країни та Героїв Небесної Сотні, поклавши квіти у парку пам’яті. Потім відбувся спільний молебень за мир та благополуччя громади.

Тим часом свято продовжилося концертною програмою за участі творчих колективів Сосницької громади, Талалаївського будинку культури, фолькльорного гурту «Тріо Калита» Чернігівського міського палацу культури, виступами вихованців дитячої музичної школи імені М.Ф.Полторацького.

Окрасою свята став виступ барабанщиць з міста Корюківка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Curriculum vitae ніжинського огірка

Також для бажаючих ознайомитись із селищем організатори підготували екскурсію вулицями Сосниці.

Для дітлахів працювали розважальні атракціони. Містечко майстрів представило до уваги відвідувачів справжні витвори мистецтв з кераміки, лозоплетіння, вишивки. А на майстер-класах всі охочі могли спробувати себе у гончарстві, петриківскому розписі чи виготовленні ляльок-мотанок та виробів зі шкіри.

Для любителів фотосесій зі смаком та фантазією були облаштовані святкові фотозони, де і діти, і дорослі, поодинці та цілими родинами могли зробити пам’ятні світлини.

Поласувати смаколиками, скуштувати куліш від мера та традиційні народні страви від старостатів громади відвідувачі мали змогу на фестивалі народних страв.

Ввечері для жителів та гостей міста було організовано концертно-розважальну програму за участю гуртів ЖЕЛЕZЯКА, Banda Band, Hit of Band, вогняне шоу від Reiton, вокальні виступи Олени Михайлової та Світлани Письменної.

Особливим подарунком до свята став виступ гурту KOZAK SYSTEM.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Ще статті по темі

Back to top button