Суспільство

Хасиди штурмують держкордон у «Нових Яриловичах»: обмежено рух транспортних засобів та громадян (Фото)

Учора після обіду в пункті пропуску «Нові Яриловичі» в межах Чернігівської області почали прибувати значні групи іноземців, які прагнули потрапити в нашу країну попри обмеження, що діють  за рішенням Уряду до 28 вересня.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко особисто виїхав на українсько-білоруський кордон, аби контролювати ситуацію на ділянці. Він зустрівся з представниками іноземців та довів вимоги Постанови КМУ, щодо обмеження в’їзду іноземців. Також зазначив, що кожен іноземний громадянин повинен поважати закони України та правила, які регламентують перетин державного кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині правоохоронці розробили алгоритм дій на випадок загострення ситуації на кордоні (Фото)

Голова відомства чітко наголосив на недопущенні порушення кордону іноземцями, адже вони нестимуть за це відповідальність, а прикордонники не допустять спроб порушення кордону.

Відмітимо, наразі ДПСУ задіяла резерви відомства та організувала взаємодію з підрозділами Національної поліції та Національної гвардії України.

Ситуація залишається контрольованою.  .

Іноземні громадяни після надання їм всіх необхідних роз’яснень з боку українських прикордонників продовжують перебувати на території Білорусі між українським та білоруським пунктами пропусків.

Водночас ДПСУ була вимушена обмежити пропуск транспортних засобів та громадян в пункті пропуску «Нові Яриловичі» зважаючи, що знаходження значної кількості іноземців, фактично на проїжджій частині, призводить до ускладнення руху автівок та може нести загрозу життю громадян.

Про таке рішення, націлене на безпеку громадян, прикордонники поінформували білоруську сторону. Наразі у співпраці з прикордонниками РБ здійснюється перенаправлення транспортних засобів на інші пункти пропуску.

За інформацією Держприкордонслужби

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button