Суспільство

Проти мера Носівки відкрито кримінальне провадження за незаконне підвищення тарифів (Фото)

Жителі Носівки вже не перший рік живуть у справжнісінькому комунальному пеклі.

Влаштував його міський голова Іван Пугач.

Щойно в 2010 році він обійняв посаду, у місті, як на дріжджах, почали зростати тарифи на житлово-комунальні послуги. І зростання це не зупиняється, тобто перетворилося на системне, бо за останні роки тарифи підвищувалися двічі. Іншими словами, жителів Носівки обкрадають уже багато років.

Та людям вже несила терпіти таку комунальну і соціальну несправедливість, бо щоразу комунальні рахунки спустошують їхні кишені дедалі більше. Тим паче, що містяни пам’ятають, як свого часу міський голова Олександр Балінець намагався тримати тарифи в соціальних межах. Та все це в минулому.

Тож народний терпець урвався. І Всеукраїнське об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі «Федерація роботодавців ЖКГ України» звернулося із заявою до прокуратури Чернігівської області про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 211 (видання нормативно-правових або розпорядчих актів, які змінюють доходи і видатки бюджету всупереч встановленому законом порядку) та ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Зокрема, заявник вказує, що Носівський міський голова встановив економічно необґрунтовані тарифи на житлово-комунальні послуги, що є підставою для звернення до правоохоронних органів.

Кримінальне провадження за цими ж статтями відносно Пугача відкрив Ніжинський райвідділ поліції. Найсуворіше покарання, передбачене цими статтями, становить три роки позбавлення волі.

Ось тільки доля заяв і звернень наразі невідома. І чи залишаться вони без розгляду, як кажуть, під сукном, чи відбудеться суд, багато в чому залежить від виборців, які 18 грудня прийдуть на дільниці й обиратимуть нового міського голову Носівки.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Через вашу дебільну рекламу пролетіла Спашиба тепер робите все щоб пролетів Ігнатченко. Спасіба!!!

Back to top button