Суспільство

Хлопець, якого побили у «Янтарній кішці», вийшов із коми

22-річний Іван Скидан, який отримав пару ударів у голову від незнайомого нападника наприкінці січня в нічному клубі «Янтарна кішка», нарешті вийшов із коми.

Нагадаємо, в результаті сильних ударів від кулаків зловмисника та удару об кахель, хлопець отримав дві тріщини в черепі та більше місяця перебував у комі.

Лікарі жодних прогнозів щодо стану здоров’я Івана робити не поспішали. Спершу сподівались, обійдеться без операції, втім, у лютому хлопцю погіршало, довелось робити трепанацію черепа, аби зняти набряк головного мозку.

І нарешті гарні звістки. Іван не просто вийшов із коми, лікарі розповідають, він самостійно їсть, розмовляє, навіть встає з ліжка. Інакше, як дивом, друзі та родичі це не називають, кажуть, певно, молитви за здоров’я Івана допомогли йому прийти до тями. І безмежно дякують нейрохірургам обласної лікарні за професіоналізм.

«Івана Скидана вже перевели з реанімації до загального відділення. Він ще побуде в нас, пізніше хлопця переведуть до 3-ї міської лікарні, там він кілька місяців проходитиме реабілітацію. У нього є всі шанси на повне видужання», – Андрій Лінник, заступник головного лікаря з хірургічної роботи Чернігівської обласної лікарні.

Після реабілітації ж на хлопця чекатиме другий етап лікування – пластична операція з відновлення черепа.

Утім, розслідування кримінальної справи за завдання тяжких тілесних ушкоджень просувається не так жваво, як поліпшується стан потерпілого. Адвокат Івана розповідає, слідчі не надають йому всіх матеріалів справи.

«Я писав скарги з цього приводу до прокуратури. Пообіцяли витребувати матеріали слідства. Втім, минув тиждень, а віз і нині там. Також писав клопотання в міську й обласну прокуратури, аби було розглянуто питання перекваліфікації кримінальної справи. Відповіді взагалі не отримав», — Сергій Стовповий, адвокат потерпілого.

Адвокат переконаний: слідство затягують. А тому буде звертатись до Генеральної прокуратури та ставитиме питання про бездіяльність слідчих міського відділку поліції та місцевої прокуратури.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button